ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αρχιεπίσκοπος

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος Β΄ (κατά κόσμο Ιωάννης Λιάπης) γεννήθηκε το έτος 1938 στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αρχαιολογίας) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τις μεταπτυχιακές του σπουδές τις πραγματοποίησε στο Graz της Αυστρίας, στο Regenburg και το Μόναχο της Γερμανίας. Εργάστηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός στην Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα και ως φιλόλογος σε Γυμνάσια της χώρας.

Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το έτος 1967. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας (1967-1978), ως Ηγούμενος των Ι. Μονών Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σαγματά (1971-1977) και του Οσ. Λουκά (1977-1981), ως Γραμματέας και κατόπιν ως Αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1978-1981).

Το έτος 1981 εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας.

Συμμετείχε σε διάφορες εκκλησιαστικές επιτροπές και εργάστηκε ως Αντιπρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχει επιτελέσει πλούσιο κοινωνικό έργο και είναι συγγραφέας πολλών άρθρων, μελετών και βιβλίων θεολογικού, κοινωνικού και ιστορικού περιεχομένου. Στις 7 Φεβρουαρίου 2008 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Μητροπολιτικό Συμβούλιο

Πρόεδρος· Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος Β´,
αναπληρούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη
Τακτικά Μέλη
 1. Πρωτοπρ. Ηλίας Δροσινός
 2. Πρωτοπρ. Αντώνιος Πινακούλας
 3. κ. Πολυζώης Κομνηνακίδης,
  Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
 4. κ. Χρήστος Παπακώστας,
  Πτυχ. Οικον. Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.
 5. κ. Χρήστος Ρώμας, Εκκλ. Σύμβουλος
 6. κ. Ευστάθιος Πεκιάς, Εκκλ. Σύμβουλος

Γραμματεύς· Πρωτοπρ. Νικόλαος Λαδάς, 210-3352.335
Αναπληρωτής· κ. Κωνσταντίνος Κοτσινονός, 210-3352.338

Αναπληρωματικά Μέλη

 1. Πρωτοπρ. Βασίλειος Χαβάτζας
 2. Πρωτοπρ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος
 3. κ. Νικόλαος Φαραντούρης, Δικηγόρος
 4. κ. Σπυρίδων Μπουραντάς,
  Πτυχ. Σχολής Διοικ. & Οικον.
  Τμήμα Λογιστικής Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιώς
 5. κ. Αντώνιος Ζωρζιδάκης, Εκκλ. Σύμβουλος
 6. κ. Γεράσιμος Αγγελής, Εκκλ. Σύμβουλος
Άνευ ψήφου
 1. Αρχιμ. Ευγένιος Παντζαρίδης,
  Αν. Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος
 2. κ. Ηλίας Κουρεντής,
  Προϊστάμενος Δ/νσεως Οικονομικών
 3. κ. Θεόδωρος Χαμάλης,
  Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας
 4. κ. Ιωάννης Κατσέλης, Δικηγόρος,
  Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας

Πρωτοσύγκελλος

Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1975. Σπούδασε Θεολογία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας, στο οποίο εκπονεί και την μεταπτυχιακή του εργασία στον τομέα της Λειτουργικής, με τίτλο «Εγκωμιαστικός Λόγος στους Αγίους Αναργύρους Κύρο και Ιωάννη». Είναι διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Πειραιώς. Τυγχάνει διπλωματούχος της Αγγλικής Γλώσσης, γνώστης δε της Ιταλικής. Χειροτονήθηκε διάκονος το 2000 και πρεσβύτερος το 2004.  Από το 2000 έως το 2010 υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από το 2010 έως τον διορισμό του ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (2019) υπηρετούσε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως. Είναι μέλος της Υποεπιτροπής Διπτύχων. Από το 2004 υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως Γκύζη, ως Προϊστάμενος και Υπεύθυνος του τομέα Νεότητος.

Τηλ. 210-3352.304
Fax. 210-3224.673
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος

+ Πρωτοπρ. π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών βαρυθύμως και μετά πολλής θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗ, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Διευθυντού του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στoν Κορυδαλλό Αττικής στις 15 Μαΐου 1957.  Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.  Διάκονος χειροτονήθηκε την 13η Ιανουαρίου 1985 και Πρεσβύτερος την 2α Αυγούστου 1988 υπό του τότε Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, του οποίου διετέλεσε άμεσος συνεργάτης.

Υπηρέτησε ως Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Ιατρός στο Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Βοιωτίας και στο Νοσοκομείο Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», υπήρξε δε ο εμπνευστής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η Εξόδιος Ακολουθία, κατά την οποία θα προστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄, θα ψαλλεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 και ώρα 12.00μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

Τηλ. 210 3352.340
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος
Αρχιμ. Ευγένιος Παντζαρίδης
τηλ. 210-3352.335
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εισηγητής· Οικονόμος Ζήσης Κτενίδης, τηλ. 210-3352.311

Βοηθοί Επίσκοποι

Οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες:
 1. Αχαΐας κ. Αθανάσιος,
 2. Θερμοπυλών κ. Ιωάννης,
 3. Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός,
 4. Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος
 5. Κορωνείας κ. Παντελεήμων.
Οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι:
 1. Νεοχωρίου κ. Παύλος,
 2. Θαυμακού κ. Ιάκωβος,
 3. Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος,
 4. Ευρίπου κ. Χρυσόστομος,
 5. Ωρεών κ. Φιλόθεος,
 6. Ρωγών κ. Φιλόθεος.
Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.