Πρόσκληση εναρκτήριας εκδήλωσης του Ι.Π.Ε.


15 Σεπτεμβρίου 2021

Την έναρξη 20 νέων θεματικών ενοτήτων που θα υλοποιηθούν σε 140 επιμορφωτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τα οποία θα διδάσκονται με τις πιο καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης, θα κηρύξει την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα και ώρα 19:00, σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα προβληθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Ι.Π.Ε. (www.ipe.gr), ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’.

Τα προγράμματα αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 3.000 άτομα και απευθύνονται σε κληρικούς, λαϊκά στελέχη, συνεργάτες και εθελοντές της Εκκλησίας και των φορέων της, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό μη εκκλησιαστικών φορέων και υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και καλύπτουν θεματικά αντικείμενα, όπως: λειτουργική-τελετουργική, εξομολογητική, αισθητική της λατρείας, εκκλησιαστικό δίκαιο, βυζαντινή μουσική αλλά και διοικητική οργάνωση των Ενοριών, επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους Αγίους των Αθηνών, την ιστορία του Ισλάμ και τον αντισημιτισμό κ.α. 

Τα προγράμματα υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και εθνικούς πόρους. Σχεδιάστηκαν κατόπιν ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας ανίχνευσης εκπαιδευτικών αναγκών με τη συλλογή και ανάλυση 4.500 ερωτηματολογίων συμμετεχόντων στα προγράμματα.  Πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ για την υποστήριξη των εξ αποστάσεως προγραμμάτων δημιουργείται ένα σύστημα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα αποκλειστικά για τις ανάγκες του Ι.Π.Ε. και της Εκκλησίας μας, στην οποία φιλοξενείται το σύνολο των θεματικών ενοτήτων και πλούσιο πρωτότυπο πολυμεσικό υλικό σε ένα προηγμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Για την σύνταξη του πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού, που ξεπερνά τις 4.000 σελίδες συνολικά, υπήρξε διατμηματική συνεργασία πανεπιστημιακών καθηγητών και στελεχών της Εκκλησίας με υψηλή κατάρτιση και μεγάλη εμπειρία. Το «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» (Ι.Π.Ε.) είναι ένα αυτόνομο επιμορφωτικό και ερευνητικό εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο συστάθηκε με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς  Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποτελεί φορέα παροχής υπηρεσιών διά βίου μάθησης παρέχοντας υπηρεσίες μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ως Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.). Υπηρετεί από το 2009 έως σήμερα το όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, ιδρυτή και Προέδρου του Ι.Π.Ε., για την συγκρότηση ενός εκκλησιαστικού ερευνητικού και εκπαιδευτικού φορέα, ο οποίος θα «ποιμαίνει τους ποιμένες».

Ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο έχει σκοπό την εν γένει θεολογική και ποιμαντική επιμόρφωση των κληρικών, των λαϊκών μελών και εθελοντών της Εκκλησίας και τη συνεχή ενημέρωσή τους για τις κοινωνικές, πολιτισμικές, τεχνολογικές και πνευματικές εξελίξεις. Παράλληλα διοργανώνει μία σειρά από επιστημονικές – ερευνητικές δράσεις και μελέτες έχοντας ως στόχο τη διάσωση και ανάδειξη του πλούτου της Ορθοδόξου παραδόσεως και του Ελληνο-χριστιανικού πολιτισμού χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Ι.Π.Ε. www.ipe.gr και να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 210 3352311, 210 3352364, 210 3352362.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Συχνή Επικοινωνία

Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων: 210 3352322, 2103352347, 2103352315 Γραφείο Προσωπικού: 210 3352306, 2103352310 Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης: 210 3352364

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.