Συνεργασία Ι.Π.Ε. και Ελληνικής Αστυνομίας για επιμόρφωση αστυνομικών σε ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας


24 Νοεμβρίου 2021

ipe
Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του συγχρηματοδοτούμενου επιμορφωτικού προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας», το οποίο πραγματοποιείται εξ αποστάσεως σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την επιμόρφωση των εξειδικευμένων στελεχών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και των ανά νομών Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπως και των στελεχών της Άμεσης Δράσης.

Κατά την έναρξη της συνάντησης έλαβε τον λόγο ο Αν. Διευθυντής του Ι.Π.Ε., Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον Πανοσ. Αρχιμ. Αλέξιο Κουρτέση, Αστυνόμο Β΄, Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., την Υπαστυνόμο Β΄ κα Σοφία-Μαρία Κυριάκου, Υπεύθυνη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και συντονίστρια του προγράμματος, τους αξιωματικούς και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν σε αυτό το άκρως επίκαιρο επιμορφωτικό πρόγραμμα. Εξέφρασε έπειτα θερμές ευχές στον π. Αλέξιο για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του στην ΕΛ.ΑΣ. και του έκανε γνωστό ότι το Ι.Π.Ε. θα είναι αρωγός στο έργο του.

Ο π. Θεολόγος αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην εποχή μας που παρατηρείται έξαρση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, η Εκκλησία έρχεται μέσα από τον πάντα επίκαιρο Ευαγγελικό της λόγο και την μακραίωνη Διδασκαλία της για το ανθρώπινο πρόσωπο, την αγάπη και τον σεβασμό προς αυτό, να συμβάλει στην πρόληψη του φαινομένου».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για τη συνεργασία Ι.Π.Ε. και ΕΛ.ΑΣ., έπειτα και από την υπογραφή του σχετικού συμφώνου, αναφέρθηκε στην επιμόρφωση των 300 και πλέον στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα από τα προγράμματα του Ι.Π.Ε., ενώ επεσήμανε τη σημασία της διά βίου εκπαίδευσης με τη συμμετοχή της Εκκλησίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος έδωσε τους βασικούς άξονες των υπηρεσιών που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση τους μείζονος ζητήματος της ενδοοικογενειακής βίας και εξήρε τη βοήθεια της Εκκλησίας σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Οι 86 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα χωρίστηκαν έπειτα σε δύο τμήματα στα οποία παρουσίασαν εισηγήσεις με θέμα «Εισαγωγή και ανάλυση της έννοιας της βίας με βάση την Αγία Γραφή και την εκκλησιαστική γραμματεία» ο κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., και ο Αιδεσ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Σχολής.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Συχνή Επικοινωνία

Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων: 210 3352322, 2103352347, 2103352315 Γραφείο Προσωπικού: 210 3352306, 2103352310 Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης: 210 3352364

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.