Στην εκπομπή ΠΕΡΑΣΜΑ το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας»


14 Ιανουαρίου 2022

protovoulia-ekpompi

Το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» είναι καρπός της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιδρύθηκε με τη συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Αστυνομίας. Κύριος σκοπός της «Πρωτοβουλίας» είναι η πρόληψη, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, έχοντας ως βάση της τη διδασκαλία της Εκκλησίας για την Οικογένεια και την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου. Η συζήτηση έγινε στο Κέντρο Πρόληψης Ενδοοικογενειακής βίας, Κωστή Παλαμά 7, 111 41, Αθήνα και συμμετείχαν ο Συντονιστής της «Πρωτοβουλίας» πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης και οι συνεργάτιδες του Προγράμματος:

Ευτυχία Ψύλλου, Ψυχολόγος, Επιστημονική συνεργάτιδα της «Πρωτοβουλίας»

Ανθούλα Ζαρμακούπη, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονική συνεργάτιδα της «Πρωτοβουλίας»

Φανή Κουτσοβίτη, Θεολόγος, Επιστημονική συνεργάτιδα της «Πρωτοβουλίας»

Στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας» λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και παραπομπής για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, την οποία διαχειρίζονται αποκλειστικά οι συνεργαζόμενοι επιστήμονες του Προγράμματος. Η Γραμμή αποτελεί πύλη άμεσης κοινωνικής βοήθειας προς κάθε άνθρωπο, ο οποίος νιώθει την ανάγκη να απευθυνθεί σε αυτή. Οποιοσδήποτε πολίτης, ενήλικος ή ανήλικος, είτε είναι άμεσα εμπλεκόμενος σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, είτε έχει αντιληφθεί κάτι ύποπτο στο στενό ή στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, μπορεί να απευθυνθεί στους συνεργαζόμενους επιστήμονες οι οποίοι διαχειρίζονται την Γραμμή.

Ο αριθμός της τηλεφωνικής γραμμής είναι: 210-2023568 και λειτουργεί Δευτέρα-Πέμπτη 9.00-17.00.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Συχνή Επικοινωνία

Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων: 210 3352322, 2103352347, 2103352315 Γραφείο Προσωπικού: 210 3352306, 2103352310 Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης: 210 3352364

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.