Επίσκεψη ΚΕΣΟ στη νέα δομή του ΟΚΑΝΑ


27 Ιουλίου 2022

keso-okana1
keso-okana2
keso-okana3

Επίσκεψη στο Νεοσύστατο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί εδώ και ένα μήνα, κοντά στο υπ. Υγείας στην Αθήνα, πραγματοποιησε το πρωί της Τρίτης(26/7) κλιμάκιο του ΚΕΣΟ με επικεφαλής την Διευθύντρια του κα  HYPERLINK "https://www.facebook.com/keso.kesoiaa__cft__%5b0%5d=AZVVh7jyuGt7iogtaM1gM8hta1FUKyOCfDfN4ffF48ExL1xpumqgaumOLlxVk32r8ly-wwLmUSLo-voSmXEWEPPGqkByefG8kFzNpoj_VBV9yP7UGxMkgRcuSblyA8hfvci3kce9g01Z8fOHCX1B6YKos7rRalqt1D0L8BCXw4u546a7oYnKRXe9j785QIICcNs&__tn__=-%5dK-R" Μαίρη Πίνη,  την κα Ειρήνη Χαιρέτη Κοινωνική Λειτουργό αλλά και τον Κων. Σαλεβουράκη συντονιστή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.  Η Λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας-Υπνωτήριο για άστεγα εξαρτημένα άτομα αποτελούσε ένα διαχρονικό και επιτακτικό αίτημα χρόνων στο κέντρο της Αθήνας και η προσφορά του δείχνει να είναι θεαματική.  Ξεναγηθήκαμε στους ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους των 90 κλινών, μάθαμε ότι υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν όχι μόνο άτομα εξαρτημένα, αλλά και άστεγα, όπως είναι οι μητέρες με τα παιδιά τους, σε χώρους ανεξάρτητους από τους εξαρτημένους. Μέσα στις δυο ώρες, που παραμείναμε στο χώρο, συζητήσαμε πολλά και συναποφασίσθηκε να συμπορευθούμε στο πλαίσιο της Δικτύωσης των δομών.  Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός απέναντι μας βρήκαμε ανθρώπους, που ξέρουν να ακούν και να είναι πρόθυμοι να προσφέρουν και εκτιμούν πολύ το Μακαριώτατο και το  έργο που προσφέρει την Ελληνική Κοινωνία. Τέτοιοι συνομιλητές είναι ο δημιουργικός Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, η κα Ευγενία Σταθακοπούλου Ψυχαναλύτρια (και γνώριμη συνεργάτιδα  του Μακαριωτάτου από την Βοιωτία, όταν στην Λιβαδειά εφαρμόστηκε το πρόγραμμα αποδοχής & αποσυλοποίησης των ψυχικά ασθενών από το Ψυχιατρείο της Λέρου),  αλλά και λοιποί συνεργάτες της δομής όπως οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, η γενικών καθηκόντων κα Χριστίνα Μποτσικάρη, αλλά και το στέλεχος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων κα Κατερίνα Ρούτση.   

 

 

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.