Παιδιά συνεργαζομένων Σχολείων με το ΚΕ.Σ.Ο. συνάντησαν   και έπαιξαν με Ολυμπιονίκες


22 Σεπτεμβρίου 2022

keso-olym1
keso-olym2
keso-olym4
keso-olym5
keso-olym6
keso-olym7
keso-olym8
keso-olym9
keso-olym10

Ούτε πενήντα, ούτε εκατό, αλλά 550 παιδιά Σχολικών Κοινοτήτων της Δυτικής Αττικής, που δεν έχουν μεγάλη πρόσβαση σε τέτοιας μορφής διοργανώσεις, αρχικά αποδέχθηκαν την πρόσκληση, που τους απεύθυναν, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) Εκκλησιαστικό  Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, που γιορτάζεται στον πλανήτη στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η έγκαιρη πρόσκληση - εστάλλει από τον Ιούλιο, στις Διευθύνσεις των Σχολείων, ώστε να υπήρχε χρόνος, για να λάβουν άδειες από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης-.

Μέσω της πρόσκλησης καλούσαμε τα σχολεία να προσέλθουν στον καταπράσινο κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ελ. Βενιζέλου 42 & Παπαφλέσσα στον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας), από τις 9π.μ. έως τις 12.00), ώστε  μαθήτριες και μαθητές, να γνωρίσουν Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, να συνομιλήσουν μαζί τους  και να διδαχτούν τεχνικές από τους Διακεκριμένους αθλητές των πολύ μεγάλων διοργανώσεων, όπως είναι οι Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί  Αγώνες, οι Πανευρωπαϊκοί, κλπ.

Η εκδήλωση είχε, την ομόφωνη έγκριση των ΔΣ των δυο φορέων, αλλά και την ευλογία του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ και παράλληλα Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, ο οποίος στο άκουσμα αυτής, παραχώρησε  τον καταπράσινο κήπο του Οικοτροφείου για τη διοργάνωση της, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εξυπακούεται ότι η εκδήλωση έχει και τις ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο, αφού θα ήταν μια δράση του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που θα απευθυνόταν σε ότι πιο ευγενές υπάρχει στη κοινωνία: τα παιδιά και τους Ολυμπιονίκες, οι οποίοι στις πλάτες τους, έχουν μεταφέρει μέσω των αγώνων,  στα μήκη και στα πλάτη της υφηλίου, εκτός από το πνεύμα του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας, Πατρίδα και Σημαία.

Από πλευράς του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας τον συντονισμό είχε η υποδιευθύντρια του κα Ντόρα Πάλλη, στην οποία  κατά σύμπτωση, δυο ημέρες πριν την εκδήλωση, της ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Τομεάρχη Αθλητισμού του κυβερνώντος κόμματος, ενώ από πλευράς ΚΕ.Σ.Ο το συντονισμό είχε η Γενική Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη.

Όλα ήταν έτοιμα. Όλα είχαν οργανωθεί στη λεπτομέρεια.

Στην εκδήλωση, δεν στάθηκε εμπόδιο, η φευγαλέα πρωινή ψιχάλα και οι απειλές του καιρού για μπόρα, ούτε  η 24 απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αφού οι Διευθύνσεις των σχολείων και οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών, είχαν μεριμνήσει, για την ασφαλή μεταφορά όλων με πούλμαν.

Λίγο μετά τις 9πμ άρχισαν να καταφθάνουν στον κήπο του Οικοτροφείου, παιδιά και συνοδοί- εκπαιδευτικοί. Ακολούθως από τις κυρίες Πάλλη και Πίνη, έγινε ένα καλωσόρισμα και τονίστηκε το πνεύμα της Ημέρα, αλλά και της Ειρήνης. Μετά τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες ανά άθλημα, όπου τους μεταλαμπαδεύτηκε, το πνεύμα του αθλητικού ιδεώδους, της άμιλλας, καθώς και του δυναμισμού, που πρέπει να διακατέχει, κάθε αθλητή και αγωνιζόμενο, όπως γινόταν και με τους Ολυμπιακούς αγώνες στην αρχαία Ελλάδα. Ταυτόχρονα, στα μικρότερα παιδιά, ζωγραφίστηκε, το σήμα των ολυμπιακών αγώνων, της Ειρήνης, η Ελληνική Σημαία, τα σήματα των αθλημάτων, όπως τα γνωρίζουν τα παιδιά, από τις διεθνείς διοργανώσεις και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακόμα η επικεφαλής του Τμήματος Αισθητικής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕ.Σ.Ο κα Κατερίνα Αράπογλου, με τη βοήθεια απόφοιτων των Εργαστηρίων μας, δημιούργησε στα γλυκά μουτράκια των παιδιών, μέσω του Face painting, ζωγραφιές, σχέδια και σχήματα, ενώ παράλληλα από πλευράς του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας η κα Ντόρα Πάλλη και οι εθελόντριες του κέντρου έκαναν αυτοκόλλητο τατουάζ στα παιδιά, το σήμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της Ειρήνης. Επιπρόσθετα έγινε λόγος κατά του σχολικού εκφοβισμού, που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στα σχολεία την εποχή μας.

Θυμίζετε ότι οι δράσεις του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, έχουν  την έγγραφη έγκριση του Υπ. Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), με το υπ. αρ. 45/25-08-2022 Απόσπασμα Πρακτικού.

Η εκδήλωση της 21η Σεπτεμβρίου του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.), αγκαλιάστηκε και από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες:

• Βούλα Κοζομπόλη - υδατοσφαίριση  & Ολυμπιακή Επιτροπή

• Κώστας  Φιλιππίδης - Άλμα Ύψος (αθλητής Πανελληνίου)

• Βούλα Ζυγούρη - Πάλη (κατηγορία 67 κιλών)

• Γρηγόρης Χατσατουριάν - Χάντμπολ

• Δημήτρης Καφάτος - Χάντμπολ

• Δημήτρης Μιτελούδης - υδατοσφαίριση (Πόλο)

• Ευγενία Κραβαριώτη - (ιστϊοπλόος)

• Θοδωρής Αλεξάς - Παραολυμπιονίκης (ιστϊοπλόος )

• Βασίλης Κουρνέτας - Βόλεϋ

• Νεκταρία Κωνσταντίνου - Μοντέρνο Πένταθλο

• Στην ομάδα συμμετείχε και η Βιργινία Τσέκερη - εθελόντρια

Ενώ από πλευράς Σχολείων συμμετείχαν:

• το 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας (αντιπροσωπεία τάξεων από 65 μαθητές και τρεις καθηγητές)

• το 28 Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών - Οικισμού ΚΑΠΟΤΑ (90 μαθητές μαζί με δασκάλους)

• το 1ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων(350 παιδιά και 30 δάσκαλοι) &

• το 4ο Δημοτικό Ασπροπύργου (τμήμα 45 παιδιά με τρεις δασκάλους)

Σε παιδιά, συνοδούς - εκπαιδευτικούς & Ολυμπιονίκες έγινε ένα κέρασμα εκ μέρους του ΚΕ.Σ.Ο.

Μ΄ένα τηλεφώνημα η γραμματέας μας στο ΚΕΣΟ κα Μαρία Καραποστόλη - Νικολάου εξασφάλισε: μικρά μπουκαλάκια νερού προσφορά των Σουπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη(500 τεμάχια) και ΑΒ. Βασιλόπουλου Ψυχικού(100 τεμάχια). Ακόμα προσφέρθηκαν σοκολάτες και σνακ από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕ.Σ.Ο, που προέρχονταν από τη χορηγία της Τράπεζας Τροφίμων, κουλούρια Θεσσαλονίκης που αγοράστηκαν με ειδική εκπτωτική τιμή, από την Επιχείρηση «Κουλούρι του Ψυρρή»

Από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας χορηγήθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα και αυτοκόλλητα σήματα.

Ως Γενική Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο αρχικά ευχαριστώ την κα Ντόρα Πάλλη από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας,τον Σύλλογο Ολυμπιονικών, καθώς και τις Διευθύνσεις των Σχολείων για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη, που έδειξαν στο ΚΕ.Σ.Ο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ακόμη ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Ο για την παραχώρηση του χώρου, καθώς και το προσωπικό του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας  για την εξυπηρέτηση.

Θα ήταν παράληψη να μην εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας, οι οποίοι  έχουν αναγνωρίσει το έργο μας και μας συνδράμουν όποτε τους ζητηθεί.

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Σπ. Βερούτη για την ηχητική υποστήριξη και τέλος όλο το προσωπικό του ΚΕ.Σ.Ο για την συμβολή του (Νίκο Σοφιανίδη, Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη, Ειρήνη Χαιρέτη, Αθηνά Χολίδου), καθώς και την Αν. Ταμία του ΔΣ  του Ιδρύματος μας κα Σοφία Κώνστα –Πέππα για την αρωγή της.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.