Με τον Βρεσθένης στην αγία Μαρίνα, των αγίων Τεσσαράκοντα


13 Μαρτίου 2023

ag-mar-vresthenis1
ag-mar-vresthenis2
ag-mar-vresthenis3
ag-mar-vresthenis4

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου επί τη μνήμη  των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος τέλεσε την ακολουθία των προηγιασμένων δώρων.

Πρό της απολύσεως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση επί τη συμπληρώσει εννέα ημερών από την κοίμηση του συμπολίτη μας Ιωάννη και 56 ακόμα αδελφών μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στην αυτή δέηση μνημονεύθηκε και ο μακαριστός μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων φερώνυμος ενός των Αγίων Τεσσαράκοντα.

Την Τρίτη 7 Μαρτίου στο ναό Αναστάσεως Κυρίου στο κοιμητήριο Ηλιουπόλεως, που βρίσκεται στην ενορία μας, προπέμψαμε στην αιωνιότητα στου κόλπους του πατέρα Θεού και συνοδεύσαμε στην μάνα γη ένα από τα θύματα εκ των 57 συνανθρώπων μας στα Τέμπη.

Η κοινότητα μας την 1η Μαρτίου επι τη γνώση του συμβάντος, έκαμε επιμνημόσυνη δέηση, για τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ανέπεμψε την ευχή για τους πενθούντες και τέλεσε παράκληση στους αγίους Αναργύρους για τους τραυματίες. Έθεσε την εθνική σημαία μεσίστια σύμφωνα με την κρατική απόφαση και με απόφαση του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου την διατήρησε έτσι έως και της ταφής του εκ των θυμάτων συμπολίτη μας. Τέλεσε και στις 2 Θείες Λειτουργίες της Κυριακής 5 Μαρτίου 2023 την με απόφαση της εκκλησιαστικής διοικήσεως επιμνημόσυνη δέηση. Και τέλος κυκλοφόρησε στο έντυπο "Να μην ξεχάσω..." (βλέπε agmarian.gr) ομιλία με αναφορές στις πνευματικές ευθύνες για το δυστήχημα.

Αιωνία η μνήμη των κεκοιμημένων θυμάτων καλή ανάρρωση τραυματιών και εκ Θεού παρηγορία εις πάντας.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. 

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.