Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ι. Μ. Θεσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων με την αρωγή του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Εθελοντών-Helphellas


25 Σεπτεμβρίου 2023

keso-karditsa1
keso-karditsa2
keso-karditsa3

Με τη σκέψη στραμμένη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, το ΚΕ.Σ.Ο (Κέντρο Στήριξης Οικογένειας - Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) αποστείλαμε σήμερα το πρωί(22/9) πέντε παλέτες Ανθρωπιστικής βοήθειας, που περιελάμβαναν κουβέρτες, παπλώματα, ρούχα για ενήλικες και παιδιά, αδιάβροχα και παιδικά παιχνίδια.

Ως δίαυλο δωρεάν μεταφοράς, χρησιμοποιήσαμε το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Εθελοντών-Helphellas (ΕΣΚΕΘ) σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών, που διαθέτει στη Θεσσαλία. Είναι γνωστό ότι το ΚΕ.Σ.Ο από τα μέσα Μαρτίου 2023, έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ακαδημία Εθελοντισμού-Helphellas. Ο δραστήριος Πρόεδρος της κ. Γιώργος Γαμπιεράκης, αλλά και η ήρεμη δύναμη, η Αντιπρόεδρος της Ακαδηνμίας κα Αντιγόνη Ωραιοπούλου έχουν εντατικοποιήσει τις δράσεις το τελευταίο δίμηνο από κοινού με το ΚΕ.Σ.Ο, το ΙΝΚΑ και άλλους φορείς, που έχουν διακριθεί για την αμεσότητα τους. Η αμεσότητα είναι ένα χάρισμα που αναδύεται, επικρατεί και εκτιμάται, από τον απλό κόσμο, έναντι της απραξίας των φορέων της ευρύτερης διοίκησης.

Ήδη από τον Αύγουστο η Ακαδημία Εθελοντισμού-Helphellas μαζί με το ΚΕ.Σ.Ο έσπευσαν να στείλουν στις μεγάλες φωτιές στην Αττική, στη Βοιωτία και στην Αλεξανδρούπολη, νερά για τους πυροσβέστες, έχοντας στο πλευρό τους, εθελοντές και πολίτες, που προσφέρονται να βοηθήσουν στα πλαίσια είτε της αλληλεγγύης, είτε στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η Ακαδημία Εθελοντισμού-Helphellas και ο Γιώργος Γαμπιεράκης έστειλαν από την πρώτη στιγμή στους πλημμυροπαθείς μέχρι και βάρκες ώστε να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό συνανθρώπων μας. Και φυσικά για όλη αυτή την προσπάθεια άοκνα αναζητούνται κονδύλια, ώστε να καλυφθεί το κόστος των μεταφορικών με στόχο η βοήθεια να καταφθάνει εντελώς Δωρεάν στους παραλήπτες- ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.