ΚΕ.Σ.Ο: Διδασκαλία Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο 1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου


29 Μαρτίου 2024

keso-aspro3
keso-aspro2
keso-aspro4
keso-aspro5
keso-aspro6
keso-aspro7
keso-aspro9
keso-aspro8
keso-aspro10

Εκατόν είκοσι μαθητές και μαθήτριες των τεσσάρων τμημάτων της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου, διδάχθηκαν το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου Επαγγελματικό Προσανατολισμού από την πιστοποιημένη από το EKΠΑ και τον ΕΟΠΠΕΠ και πολύπειρη εκπαιδεύτρια κα Ειρήνη Ανδριώτη με την συνεργασία του κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη, σε μια ακόμα εκπαίδευση που πραγματοποίησε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε ένα σχολείο της Δυτικής Αττικής, που κατά σύμπτωση είναι το σχολείο, που αποφοίτησε η Διευθύντρια του φορέα κα Μαίρη Πίνη, όταν ακόμα δεν υπήρχε ο διαχωρισμός Γυμνασίου –Λυκείου, αλλά το Γυμνάσιο Ασπροπύργου, ως σχολείο της Μέση Εκπαίδευσης, ήταν ενιαίο.

Η εκπαίδευση έγινε ανά τμήμα. Οι μαθητές έλαβαν απαντήσεις και έλυσαν τις απορίες τους για τον προσανατολισμό των επιλογών τους. Έγινε λόγος για τις επιλογές προς το Επαγγελματικό Λύκειο(ΕΠΑΛ), καθώς και οι δυνατότητες να περάσουν μετά προς την Ανώτερη και Ανωτάτη Εκπαίδευση. Διδάχτηκαν πως μπορούν να συνδυάσουν τα χαρίσματα και τις δεξιότητες τους με περιζήτητες σχολές και όλα αυτά, να τα συνδυάσουν τα μελλοντικά τους επαγγέλματα.

Τη δράση παρακολούθησε η Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κα Μαίρη Πίνη, από κοινού με το μέλος του Δ.Σ κα Σοφία Κώνστα-Πέππα.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τις δύο κύριες για το τι είναι το ΚΕ.Σ.Ο και ποιό το έργο του. Η κ. Πινη μετέφερε τις ευχές για πρόοδο και επιτυχίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο, καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Αγαθάγγελου.

Στο πέρας κάθε εκπαιδευτικής ώρας, τα παιδιά, τα περίμενε μια γλυκιά έκπληξη από τη Διευθύντρια του φορέα, το μέλος του Δ.Σ κα Σοφία Κώνστα-Πέππα και τον κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη υπεύθυνο των Εργαστηρίων  Δεξιοτήτων του ΚΕ.Σ.Ο και συνεργάτη της κας Ανδριώτη. Τους προσφέρθηκε από ένα κρουασάν από τα περισσεύματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΚΕ.Σ.Ο.

Τέλος η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο εκπροσωπώντας το φορέα, ευχαρίστησε τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου κ. Βασίλειο Τσατήρη και την υποδιευθύντρια κα Δάφνη Κανέλλη για τη φιλοξενία στο σχολείο.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.