Σεραφείμ Τίκας (1974-1998)

Γεννήθηκε στο Αρτεσιανό Καρδίτσας το 1913. Αφού αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών εισήλθε στις τάξεις του Ιερού Κλήρου και υπηρέτησε ως εφημέριος και Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης υπό την ηγεσία του Ναπολέοντα Ζέρβα και τιμήθηκε με το χρυσό αριστείο ανδρείας, τον πολεμικό σταυρό και το μετάλλιο εξαίρετων πράξεων. Την 6η Σεπτεμβρίου 1949 εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης και μετατέθηκε τον Μάρτιο του 1958 στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Και στις δύο αυτές Μητροπόλεις ο Σεραφείμ, διαθέτοντας υψηλό φρόνημα φιλοπατρίας, ανέπτυξε πολύπλευρη εκκλησιαστική και εθνική δράση. «Η Ήπειρος έγινε η ψυχή του και … ουδέποτε υπέστειλε την σημαία του αγώνα για τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα στοιχειώδη δικαιώματα των αλυτρώτων αδερφών της Βορείου Ηπείρου».

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.