Νεανικές βυζαντινές Χορωδίες ψάλλουν για τους Αγίους του ξεριζωμού


26 Σεπτεμβρίου 2022

xeriz-mit1
xeriz-mit2
xeriz-mit3
xeriz-mit4
xeriz-mit5
xeriz-mit6
xeriz-mit7
xeriz-mit8
xeriz-mit9
xeriz-mit10
xeriz-mit11
xeriz-mit12

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία νεανικών βυζαντινών Χορωδιών, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τα γεγονότα της μικρασιατικής καταστροφής.

«Άγιοι του ξεριζωμού στον 20ο αιώνα» ήταν ο τίτλος της συναυλίας. 

Έλαβαν μέρος ο Βυζαντινός Χορός του Ιδρύματος Μουσικής της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που διήθυνε ο  κ. Γεώργιος Δεμελής, υπ. Διδάκτωρ Μουσικολογίας, ο Ψαλτικός Χορός «Ενήχημα», που διήθυνε ο κ. Σωτήριος Κουτσούρης, Εκπαιδευτικός – Πρωτοψάλτης και η Βυζαντινή Χορωδία «Ἐν ψαλτηρίῳ», που διήθυνε ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, Ιδρυτής του Σχολείου Ψαλτικής. 

Η συναυλία περιελάμβανε ύμνους αφιερωμένους στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και τους Μάρτυρες της Μικρασιατικής καταστροφής, τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, τον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη, τον Άγιο Ιάκωβο (Τσαλίκη) τον εν Ευβοία και τον Άγιο Δανιήλ Κατουνακιώτη. Επίσης ύμνους που έχουν συνθέσει Μικρασιάτες μουσικοί δημιουργοί.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος στο τέλος απηύθυνε πατρικό χαιρετισμό, ενώ παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, ο Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός και οι Ιερείς του Ναού, Κληρικοί και πλήθος φιλομούσων και φιλαγίων πιστών. Σύντομη εισαγωγική ομιλία και την παρουσίαση των Χορωδιών πραγματοποίησε ο Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.