ΠτΔ και Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή»


23 Νοεμβρίου 2022

23112022port1
23112022port2
23112022port4
23112022port3
23112022port5
23112022port6
23112022port7
23112022port8
23112022port9
23112022port10

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαρόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας προστασίας σπαστικών πόρτα ανοιχτή. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αργυρούπολη και παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών υπουργοί, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Δήμαρχοι, εθελοντές και υποστηρικτές.

Η πρόεδρος της Εταιρείας κ. Δάφνη Οικονόμου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την ΠτΔ και τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στις δομές, στο έργο, στις δράσεις και στα προγράμματα που υλοποιούνται.

Στον χαιρετισμό της η ΠτΔ μεταξύ άλλων τόνισε: «Φιλανθρωπία είναι μια έννοια με ευρύτατο περιεχόμενο. Δεν εξαντλείται στην οικονομική προσφορά, όσο σημαντική και αν είναι αυτή. Είναι η ικανότητα να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ενότητα με τον άλλον. Η ανιδιοτελής προσφορά εαυτού, η ενεργός παρουσία δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Αυτοί είναι οι άξονες γύρω από τους οποίους κινείται, εδώ και πενήντα χρόνια, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα ανοιχτή», που παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση και τα εξοπλίζει με δεξιότητες, καθώς και με ψυχική δύναμη και αυτοπεποίθηση, αίροντας έτσι τον κοινωνικό αποκλεισμό που τους απειλεί».

Κατόπιν, ένα παιδί, ένας γονέας, ένα στέλεχος και ένας εθελοντής μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες τους από την Εταιρεία. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε μία θεατρική παράσταση και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η απονομή των τιμητικών διακρίσεων σε όσους έχουν στηρίξει και τιμήσει το έργο την τελευταία δεκαετία.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.