Επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ»


31 Μαϊος 2023

theolog-proedros4
theolog-proedros3
theolog-proedros1
theolog-proedros2

Επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο επί τη συμπληρώσει εκατό ετών (1923-2023) από της ιδρύσεως και συνεχούς κυκλοφορίας του επιστημονικού περιοδικού υπό τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» επέδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην Εξοχότατη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου.

Ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Διευθυντή του Κλάδου Εκδόσεων της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΜΥΕΕ) και τον κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, Γενικό Διευθυντή της ίδιας Υπηρεσίας (ΕΜΥΕΕ) και Διευθυντή Σύνταξης του Περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ»  επισκέφθηκαν, το πρωί της Τετάρτης 31ης Μαΐου 2023, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τής επέδωσαν την επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος παρουσίασε προσχέδιο του προγράμματος και το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο είναι: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην "άυλη πραγματικότητα" της ύστερης νεωτερικότητας». Η έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, οι εργασίες του θα συνεχισθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 12 έως και 14 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι θεολόγοι φιλόσοφοι και ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την συνάντηση έγινε ακόμα γνωστό στην κ. Σακελλαροπούλου ότι η επέτειος συμπλήρωσης εκατό ετών του Περιοδικού τιμάται ιδιαιτέρως από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ποικίλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων η επανέκδοση, με προσθήκη απόδοσης στη νέα ελληνική, ως Παράρτημα του περιοδικού Θεολογία, η μελέτη του Ιωάννη Καρμίρη με θέμα: «Ο Λούθηρος και ο Μελάγχθων περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας», η μετάφραση στη νέα ελληνική του έργου του J. Daniélou, «Οι απαρχές του Λατινικού Χριστιανισμού», το οποίο βρίσκεται υπό εκτύπωση, όπως επίσης και η μετάφραση του έργου του ιδίου συγγραφέα με τίτλο: «Το μήνυμα του Ευαγγελίου και ο Ελληνιστικός Πολιτισμός», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την Εξοχότατη Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κάθε τεύχος του περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» από τούδε και στο εξής θα μεταφράζεται άμεσα στην αγγλική γλώσσα, ενώ τής παρουσίασε το πρώτο μεταφρασμένο τεύχος.

Τέλος ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τής προσέφερε σε δερματόδετο τόμο τα τρία τεύχη του Περιοδικού με θέμα την «Eλευθερία», που εκδόθηκαν με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.