Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας»


24 Σεπτεμβρίου 2023

24092023tan1
24092023tan2
24092023tan3
24092023tan4
24092023tan5
24092023tan6
24092023tan7
24092023tan8

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας» παρευρέθη σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

Η παορυσίαση πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Ανάληψη του Κυρίου» στα Σκούρτα Βοιωτίας. Παρέστησαν οι Μητρoπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, κλήρος και λαός. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

O Μητροπολίτης Θηβών, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η παρουσία του πατρός Πολυκάρπου στην περιοχή μας υπήρξε ευεργετική, αφού διηκόνησε με συνέπεια και διάκριση το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως, στήριξε πολλούς χριστιανούς και έγινε σημείο αναφοράς ξεχωρίζοντας για το εκκλησιαστικό του ήθος». Αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυνε η Γερόντισσα Παρασκευή, καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου. 

Κατόπιν, μίλησαν για το βιβλίο, την ζωή και το έργο του μακαριστού Επισκόπου η Αγνή μοναχή, Φιλόλογος, ο κ. Ανέστης Κεσελόπουλος, ομότιμος καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος και η Μαρία Παπακωνσταντίνου, Φιλόλογος.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Γερόντισσα και την αδελφότητα για την εκδήλωση και ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν για την δημιουργία της. Αναφέρθηκε στον μακαριστό Επίσκοπο, τον οποίο γνώριζε πάρα πολλά χρόνια και στην συνεργασία που είχαν την περίοδο που ο Αρχιεπίσκοπος ήταν Μητροπολίτης Θηβών. Επίσης, κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του πατρός Πολυκάρπου και να αντιγράψουμε όσα ακούσαμε για αυτόν. Σημείωσε ότι η εποχή μας έχει πολλές δυσκολίες, αλλα εχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτόν τον τόπο. «Ας φύγουμε από αυτό τον χώρο με το ζωντανό παράδειγμα του π. Πολυκάρπου και να προχωρήσει ο καθένας από μας, από όποια θέση εργάζεται, να προσφέρει ό,τι μπορεί» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.