Αρχιεπίσκοπος: Οι ύμνοι προς την Παναγία είναι οι ρίζες που μας ενισχύουν


22 Μαρτίου 2024

22032024xair9
22032024xair8
22032024xair7
22032024xair6
22032024xair5
22032024xair4
22032024xair3
22032024xair2
22032024xair1

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών έψαλε σήμερα το απόγευμα την πρώτη Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μετά την Ακολουθία ο Προϊστάμενος του ναού, π. Θωμάς Συνοδινός, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, ευχήθηκε να έχει υγεία και τον κάλεσε να ευχηθεί για όλους, για την πατρίδα και για όλα όσα συμβαίνουν, τα οποία, όπως είπε ο π. Θωμάς, ο Μακαριώτατος τα χειρίζεται με άψογο τρόπο.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους τους πατέρες και τους πιστούς που συμμετείχαν στην Ακολουθία και τόνισε: «Δεν πρέπει τις δυσκολίες να τις αφήνουμε να υπερβαίνουν τις δυνάμεις και την υπομονή που μας έχει δώσει ο Θεός. Αντιθέτως θα πρέπει να τις βλέπουμε σαν «ευκαιρίες» που μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο ισχυρούς. Άλλωστε, όταν φυσάνε οι αέρηδες λυπούμαστε τα δέντρα που ταλαιπωρούνται, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι έτσι δυναμώνουν οι ρίζες τους. Οι ρίζες οι δικές μας πηγάζουν από αυτούς τους χώρους. Απόψε, οι ύμνοι προς την Παναγία, γίνονται δυνατές ρίζες που μας ενισχύουν στην διακονία μας, στην οικογένειά μας, στις δυσκολίες της ζωής».

 

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.