Εκδημία Καθηγουμένης Φιλοθέης Μοναχής της Ιεράς Μονής Παναγίας "Άξιον Εστι - Εμμαούς" Βαρνάβα Αττικής


27 Μαρτίου 2024

arxiepiskopinea

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την κατά την 26η Μαρτίου τ.έ. εκδημία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας «Άξιόν Εστι-Εμμαούς» Βαρνάβα Αττικής Μοναχής Φιλοθέης, κατά κόσμον Έλλης Δαρδαβέση.

Η μακαριστή επί πολλές δεκαετίες εγκαταβιούσε στην Ιερά Μονή, αίροντας το βάρος της ευθύνης της εγκαθιδρύσεώς της, μετά του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Θεσσαλιώτιδος κυρού Κλεόπα, ενώ την 15η Μαου 2022 εκάρη Μοναχή υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Διακρίθηκε για την προσήλωσή της στην Ιερά Παράδοση, την αγάπη και την φιλανθρωπία της, την συνεχή προσφορά της προς την Εκκλησία και τον άνθρωπο και για την συμβολή της στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής θα ψαλλεί την Πέμπτη 28η Μαρτίου ώρα 3 μ.μ. στην Ιερά Μονή.

Πρόσφατα νέα

Επικοινωνία

Οι Ενορίες και τα Ιδρύματα της Ι.Α.Α. μπορούν να αποστέλλουν τις Ανακοινώσεις τους στην διεύθυνση: 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Κινητή Μονάδα Υγείας

Oμάδα εθελοντών ιατρών, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα. (Ανενεργό λόγω Covid-19).

Αναθεώρηση Συντάγματος

Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο

Αποστολή

Βοήθησε κι εσύ ν' αλλάξει η ζωή μας

Ακίνητα Ι.Α.Α.

Ακίνητα Ιεράς Αρχιεπισκοπής προς μίσθωση ή παραχώρηση (Κανένα διαθέσιμο)

Ακούστε Ζωντανά

Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κοινωνικά Δίκτυα

© Copyright - Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - developed by S.R.C.